Survival Kilta
Koulutus
Kurssit
Yhteystiedot
Tapahtumat
Jäsensivusto

Survival Killan tapahtumakalenteri

Survival killan jäsenyyttä voi anoa hyväksytysti suoritetun ulkoilun turvallisuuskurssin käytyä. Tämän jälkeen voi osallistua killan muihin tapahtumiin. Kurssiesittelyistä löytyy tietoa Survival killan kurssien sisällöstä ja kaikille avoimeen valokuvakansioon on talletettu kuvia kursseilta ja muista tapahtumista.

Ulkoilun turvallisuuskurssi (UT) 14.-22.8.2021, Enontekiö

Kurssin sisältö

Survival Kilta ry:n vuoden 2021 Ulkoilun turvallisuuskurssi järjestetään elokuussa Enontekiöllä. Kurssilla käsitellään ulkoilun turvallisuusriskejä, niiltä suojautumista, sekä toimintaa henkiinjäämistilanteissa. Kurssin pääpaino on noin viikon mittaisella maasto-osuudella, jonka aikana tukeudutaan pääasiassa luonnosta saatavaan ravintoon. Kurssille kelpuutetaan kaikki 16 vuotta täyttäneet, terveet (ei tarvetta käyttää lääkitystä kurssin aikana), retkeilystä ja luonnosta kiinnostuneet henkilöt, jotka eivät pelkää vilua ja nälkää. Kurssilainen tarvitsee vuodenaikaan ja olosuhteisiin sopivan retkeilyvaatetuksen, josta annetaan tarkempi lista ilmoittautuneille.

Kurssin luonne

Kurssin pääpaino on noin viikon mittaisella maasto-osuudella, jonka aikana tukeudutaan pääasiassa luonnosta saatavaan ravintoon. Maasto-osuus on luonteeltaan vaativa vaellus.

Kurssilaiset

Kurssille kelpuutetaan kaikki 16 vuotta täyttäneet, terveet, retkeilystä ja luonnosta kiinnostuneet henkilöt.

Kurssilainen tarvitsee vuodenaikaan ja olosuhteisiin sopivan retkeilyvaatetuksen, josta annetaan tarkempi lista ilmoittautuneille. Muut kurssilla tarvittavat varusteet tarjotaan järjestäjän puolesta, ja ne kuuluvat kurssin hintaan.

Kurssin hinta

520 euroa, josta varausmaksu 170 euroa maksetaan 28.2 mennessä. 1.3 jälkeen ilmoittautuneilla (jos paikkoja vielä on) tulee ennakkomaksu maksaa 2vko:n sisällä ilmoittautumisesta. Loppumaksu 350 euroa on maksettava 30.5 mennessä. Varausmaksua ei palauteta, vaikka osallistumisen joutuisi myöhemmin perumaan. Loppusumma voidaan palauttaa, jos osallistumisen joutuu perumaan perustellusta syystä.

Kurssimaksu sisältää:

  • koulutuksen
  • kurssilla tarvittavan henkiinjäämispakkauksen
  • majoituksen mökissä kurssin alussa ja lopussa (yhteensä kaksi yötä)
  • ateriat kurssin alussa ja lopussa ((ennen ja jälkeen maasto-osuuden))
  • saunan kurssin lopussa

Covid-19 Toimimme THL:n ohjeiden ja suositusten mukaan koronaviruksen suhteen. Kurssille osallistujan tulee olla terve ja oireeton. Kurssi voidaan perua jos sitä ei pystytä suositusten mukaan järjestämään. Kurssin peruuntuessa koronan takia, kurssimaksut palautetaan.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen alkaa 20.1. Ilmoittautumiset ja kurssiin liittyvät tiedustelut: Antti Siltala (survival.kilta@gmail.com).

Kurssin johtajana toimii Mika Kalakoski.

Muut kurssit (vain jäsenille)