Tapahtumakalenteri

Ulkoilun Talviturvallisuuskurssi 1.-8.1. 2023

Aika: 8 vrk
Paikka: Hetta, Enontekiö
Kurssin johtaja: Henrik Nisen
Hinta: 560 €

Vuoden 2023 Survival killan Ulkoilun talviturvallisuuskurssi hiihdetään Hetan kaamosmaisemissa 1.- 8.1. Pöytä on katettu pimeydellä, kylmyydellä, nälällä ja väsymyksellä sekä monipuolisella valikoimalla hyväksi havaittuja perinteisiä selviytymistaitoja.

Kurssin hinta on 560 euroa, joka maksetaan kahdessa erässä: Ilmoittautumismaksu 160 € ilmoittautumisen yhteydessä ja 400 €  30.11.22 mennessä. Ilmoittautumismaksun maksamalla varmistat paikkasi kurssilla.
Kurssi toteutuu, mikäli mukaan saadaan 10 osallistujaa.

Ilmoittautumiset osoitteeseen survival.kilta@gmail.com.
Kurssin johtajana toimii Henrik Nisen ja valvojana Sampo Rouhiainen.

Keväteväät 25.–28.5.2023

Kesto: Neljä päivää, saapuminen kurssipaikalle torstai-iltana
Paikka : Oksjärven leirikeskus, Tammela
Hinta: 90 €
Kouluttajat: Jaana Vanhatalo, Mika Kalakoski

Keväteväät-kurssin tavoitteena on täydentää ja syventää ulkoilun turvallisuuskurssin oppeja keväisen luonnonmuonan käytön osalta. Kevään 2023 kurssin pääteema ovat villiyrtit, juurten keruu, käsittely, käyttö, säilöminen sekä niiden hyödyntäminen ravintona. Perehdymme myös tarkemmin petun tekoon ja sen hyödyntämiseen ravintona . Hyödynnämme myös keväistä luonnonmuonaa kalaa. Paljon tekemistä kasveja mahdollisimman monipuolisesti hyödyntäen . Käytämme perinteisiä valmistusmenetelmiä tulen äärellä. Myös keittiö käytössä.

Kurssi täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Ilmoittautuminen: survival.kilta@gmail.com. Ilmoittautuminen alkaa 1.1.2023.

Tarkemmat tiedot tapahtumasta lähetetään kaikille kurssille ilmoittautuneille lähempänä järjestämisajankohtaa.

ULKOILUN TURVALLISUUSKURSSI (UT) 26.8-3.9.2023, LIEKSA

Kesto: Yhdeksän päivää
Paikka: Lieksa
Hinta: 540 €
Kurssin johtaja: Mikko Kettunen

Survival Kilta ry:n vuoden 2023 Ulkoilun turvallisuuskurssi järjestetään 26.8.-3.9 Lieksassa, Pohjois-Karjalassa. Kurssilla käsitellään ulkoilun turvallisuusriskejä, niiltä suojautumista sekä toimintaa henkiinjäämistilanteissa. Kurssin pääpaino on noin viikon mittaisella maasto-osuudella, jonka aikana tukeudutaan pääasiassa luonnosta saatavaan ravintoon. Maasto-osuus on luonteeltaan vaativa vaellus.

KENELLE?

Kurssille kelpuutetaan kaikki 16 vuotta täyttäneet, terveet (ei tarvetta käyttää lääkitystä kurssin aikana), retkeilystä ja luonnosta kiinnostuneet henkilöt, jotka eivät pelkää vilua ja nälkää. Kurssilainen tarvitsee vuodenaikaan ja olosuhteisiin sopivan retkeilyvaatetuksen, josta annetaan ilmoittautuneille tarkka lista.

Muut kurssilla tarvittavat varusteet tarjotaan järjestäjän puolesta, ja ne kuuluvat kurssin hintaan.

KURSSIN HINTA

540 euroa, josta varausmaksu 180 euroa maksetaan 28.2 mennessä. 1.3 jälkeen ilmoittautuneilla (jos paikkoja vielä on) tulee ennakkomaksu maksaa kahden viikon sisällä ilmoittautumisesta. Loppumaksu 360 euroa on maksettava 30.5 mennessä. Varausmaksua ei palauteta, vaikka osallistumisen joutuisi myöhemmin perumaan. Loppusumma voidaan palauttaa, jos osallistumisen joutuu perumaan perustellusta syystä.

KURSSIMAKSU SISÄLTÄÄ:

Koulutuksen
Kurssilla tarvittavan henkiinjäämispakkauksen
Majoituksen mökissä kurssin alussa ja lopussa (yhteensä kaksi yötä)
Ateriat kurssin alussa ja lopussa (ennen ja jälkeen maasto-osuuden)
Saunan kurssin lopussa

Covid-19
Toimimme THL:n ohjeiden ja suositusten mukaan. Kurssille osallistujan tulee olla terve ja oireeton. Kurssi voidaan perua jos sitä ei pystytä suositusten mukaan järjestämään. Kurssin peruuntuessa koronan takia kurssimaksut palautetaan.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen alkaa 20.1. Ilmoittautumiset ja kurssiin liittyvät tiedustelut: survival.kilta@gmail.com, otsikolla: UT 23 ilmoittautuminen.

Syyseväät 15.-17.9. 2023

Kesto: Kolme päivää
Paikka: Janakkala, Löyttymäki, Mäentakunen
Hinta: 90 €
Kouluttajat: Jaana Vanhatalo, Mika Kalakoski, Mika Nurmi

Syyseväät-kurssin tavoitteena on täydentää ja syventää ulkoilun turvallisuuskurssin oppeja syksyisen luonnonmuonan ja riistan käytön osalta. Kurssin pääosassa on lammas ja sen hyödyksikäyttö mahdollisimman monipuolisesti. Aloitetaan kurssi perjantaina lampaan teurastuksella ja valmistetaan siitä ruokaa avotulella kaikki osat hyödyntäen eri valmistustapoja käyttäen. Toinen tärkeä aihe kurssilla ovat sienet ja marjat. Kurssi järjestetään Kilta-veljemme Mika Nurmen lammastilalla.


Ilmoittautuminen: survival.kilta@gmail.com. Ilmoittautuminen alkaa 1.6.2023.
Tarkemmat tiedot tapahtumasta ilmoittautumisen yhteydessä.

Vuosikokous 17.9.2023

Paikka: Janakkala, Löyttymäki, Mäentakunen

Vuosikokous järjestetän syyseväiden yhteydessä. Esillä sääntömääräiset asiat. Kutsu ja tarkempi ohjelma sekä aikataulu vuosikokoukseen lähetetään lähempänä ajankohtaa.